♪ KEPADA YANG ESA KU POHONKAN SEMOGA TEMPATMU DI SISINYA.. ♫

Saturday, 19 November 2011

Dalam Hati Ada Landskap!


Assalamualaikum.

Lama rasanya aku menyepi dari sebarang update disebabkan line tenet yang bermasalah ditambah pulak dengan bebanan kerja yang semakin menimbun.

Akhirnya sempat aku mencuri masa untuk update blog kecik aku ni, tapi kali ni belum ada idea nak berkongsi kisah misteri. Kisah misteri yang membuatkan korang selalu menyumpah-seranah aku. Hahaa.....

Kali ni aku nak meluahkan isi hati aku. Kebetulan tangan ni gatal nak bukak balik akaun MySpace aku yang dah bertahun terbengkalai. Dah banyak berbeza MySpace sekarang. Aku pun belek-belek akaun aku, rasanya dekat 4 tahun aku tinggalkan.

Bila aku bukak balik inbox, mata aku ni meliar pulak pada mesej-mesej lama antara aku dengan ex aku. Kali terakhir aku mesej dia sekitar penghujung Januari 2007. Lantas aku baca satu persatu. Alamak, comfirm la dalam hati aku ada landskap. Aku tak boleh handle la perasaan aku, touching habis.

So, aku pun usha la gambar-gambar lama sambil mendengar lagu Cinta Kristal. Eh, dah kenapa dengan aku ni? Kenapa aku ingat balik dia lepas lebih 4 tahun aku cuba lupakan dia? Kenapa? Why? Punya la susah aku nak hilangkan memori dia dari ingatan aku, bila aku dah berjaya tiba-tiba memori tu datang balik.

Ya Allah! Sekeras-keras hati aku ni akhirnya tersingkap jugak kaler 'pink'nya. Semakin aku cuba jauhkan diri dari ingatan kat dia, tapi makin dekat dia datang pada aku. Apa yang patut aku buat sekarang?

6 comments:

Sopida Ida said...

yup...bukn senang untuk melupakan seseorg tp mungkin ada hkmah d sebaliknya....insyaAllah Allah ada perancangn yg lebih baik untuk kamu ber2 :) jgn sedey2 ok

Ungu Violet said...

biasa lah manusia biasa...mesti terkenang2 punye...pastuh wat la mcm biasa...hidup kene teruskn..:)

Cho Cho said...

ilek ler bro :) ada yg lebih baik menanti tu :)

~Nana BamBam~ said...

senang je, apa kata M7 buang atau delete je akaun myspace tuh..s0, xde la memori yang buat m7 sedih2....

D'Nur Suffi Shopalista said...

walau sekeras mana lelaki... tetapi tetap juga.. dalam hati ade taman..

senyumlah..
senyumlah..

One day... u i'll find your misses right !!

zareliqa afiqa said...

Owhh..rasa cmtu jugak bila tengok gambar2 ex,mesej2..tapi nak wat cmne kan.masa akan mengubati semuanya,chill ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...